TÄRKEÄ ASIAKASTIEDOTE 30.11.2020

Hyvät asiakkaamme,

Meillä koronatiedotteiden lukeminen ja niihin reagoiminen tarvittaessa on keväästä lähtien kuulunut viikon ohjelmaan. Nyt on tullut aika tehdä muutoksia suhteessa vallitsevaan tilanteeseen. Ohessa on tärkeä tiedote tulevien viikkojen toimintamalleista. Kiitos ajasta, jonka käytätte sen lukemiseen ja sisäistämiseen.

TIEDOTE 30.11.2020

Korona on värittänyt elämäämme jo tovin. Tiedämme viruksesta paljon enemmän kuin keväällä. Toistaiseksi meidän on kuitenkin edelleen siedettävä epävarmuutta ja pyrkiä löytämään vallitsevassa tilanteessa parhaat mahdolliset tavat toimia.

Lauantai-iltana kokoontunut alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä on päättänyt kiristää alueellisia suosituksia sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeen mukaisesti (1.12. alkaen esimerkiksi aikuisten ryhmäliikunnan suhteen), lisää kiristyksiä lienee tulossa AVI:ltä vielä tämän viikon aikana todennäköisesti tiistaina iltapäivällä.

On hyvä huomioida ennenkaikkea, että alueellamme toimitaan etupainotteisesti. Tilanne ei ole räjähdysmäisesti Porissa pahentunut vaikka näistä suosituksista voisi niin päätellä. Tilanne on koko Suomessa huonontunut, mutta positiivisten näytteiden osuus oli viime viikolla Satakunnassa 0,6 %, joka on valtakunnallisesti matala. (Pori 19 tapausta, ilmaantuvuus 23,8 /100000/14vrk.) Alueesta riippumatta vaikuttaa siltä, että kaikkia toimintoja rajoitetaan pääkaupunkiseudun vanavedessä, jotta tilannetta saadaan rauhoitettua. Viime viikon Black Friday ja muut isot tapahtumat ympäri Suomen ovat varmasti altistaneet tartunnoille – ja näkyvät alkuviikolla tilastoissa. Malttia tarvitaan.

Kiristykset arkeemme tulevat jälleen kerran rytinällä.

Kevääseen verraten me emme edelleenkään lähde rajoittamaan kenenkään perusoikeuksia, vapautta liikkua, tehdä päätöksiä ja riskienhallintaa omassa elämässään tilanteessa missä viranomaiset eivät suoraa määräystä ja ehdotonta rajoitustoimea näe tarpeelliseksi tehdä.

Onneksi osasimme varautua tilanteeseen ennalta ja meillä on paljon uusia loistavia työkaluja käytössä, esimerkiksi mobiilisovellus. Jos et ole sovellusta vielä ladannut, nyt on hyvä aika tehdä se.

Kuten perjantain viestissä kirjoitimme yhteinen tahtotilamme on treenimahdollisuuden säilyttäminen poikkeuksellisessa tilanteessa.

Meiltä jokaiselta se vaatii yhteen hiileen puhaltamista, joustavuutta ja toistemme huomioon ottamista.

Me CrossFit Porissa osaltamme haluamme tehdä kaikkemme, jotta treenit voivat jatkua.

Seuraamme luonnollisesti tilannetta ja tiedotamme muutoksista näissä asiakasviesteissä viipymättä.

TULEVAN 3 VIIKON OSALTA SE TARKOITTAA SEURAAVIA ASIOITA:

-Uusien suositusten pohjalta tiistaina 1.12. WOD-tuntikalenteri muuttaa hiukan muotoaan. Samalla ohjelmointi tulee muuttumaan tilanteeseen sopivammaksi. Pian tämän viestin lähettämisen jälkeen poistamme kaikki tehdyt ajanvaraukset järjestelmästä alkaen huomisesta. Uudet tunnit ovat varattavissa muutaman tunnin päästä vielä tänään.

WOD

-Päivän harjoitus eli OHJATUT TUNNIT tiivistetään 45 minuutin pituisiksi. Näin tuntien välissä on 15 minuutin vaihtoväli kuten tähänkin asti.

OHJELMOINTI ON ”HELPPOA”, YKSINKERTAISTA JA TEHOKASTA. Kokeneet ja aloittelijat saavat hyvän treenivasteen.

YHTEISLÄHTÖTUNTI

Lisäksi salille tulee uusi ”YHTEISLÄHTÖ” -tunti 2. salin puolelle. Näillä tunneilla tehdään päivän harjoitus 10 henkilön porukalla. Valmentaja on käytettävissä jos tulee kysyttävää jostakin asioista, mutta pääasiassa tunti tehdään omatoimisesti. Nämä tunnit on porrastettu WODiin nähden. Näitä tunteja on hyvä käyttää kaveriporukassa tai jos et päässyt tunnille.

TREENAAMINEN JA OSALLISTUJAMÄÄRÄT

Osallistujamäärä rajattu niin, että kussakin erillisessä tuntitilassa voi yhtäaikaisesti olla max. 10 henkilöä. Salilla on runsaasti tilaa joka suuntaan, joten voimme taata enemmän kuin reilut turvavälit väljyysperiaatteen mukaisesti. Kunkin henkilökohtaiset treenialueet tulee olemaan lattiaan merkattu.

– Meillä on käytössä BUILD voima- ja kehonrakennusohjelma (löytyy helposti CFP mobiilisovelluksesta).

-Tulevalle erikoisajalle meillä on lisäksi myös erinomaisia kotitreenejä.

-Pukuhuoneiden käyttöä pyritään minimoidaan tulemalla salilla mahdollisuuksien mukaan treenivaatteet päällä.

-Alueellamme on yleisesti maskisuositus, jos turvavälejä ei pystytä tosiasiallisesti pitämään. HUOM! Liikuntasuoritusta ja peseytymistä maskisuositus ei koske.

-Aulaan tulee naulakoita, joihin voit jättää ulkovaatteet/kassin.

-Omatoiminen harjoittelu mahdollista salilla 06-22. Omatoiminen harjoitteluaika varataan ajanvarausjärjestelmän kautta (1,5h aikaikkkunat).

-Saunatilat suljetaan toistaiseksi.

TÄRKEITÄ SÄÄNTÖJÄ TÄKSI ERIKOISAJAKSI:

Kun varaat paikan ohjattuun treeniin tai omatoimipuolelle sinun tulee pysyä kyseisellä alueella. Noudata ajanvarausta tarkasti.

Omatoimisali ei ole lämmittelykäytössä vaan vain sinne harjoittelupaikan varanneiden omatoimisten harjoittelijoiden.

2.salia voi käyttää lämmittelyyn jos tällä alueella ei ole ohjattua tuntia tai yhteislähtöä.

Kun salilla ei ole ohjattuja tunteja kaikki salit ovat omatoimiharjoittelijoiden käytössä.

TUNTIEN MÄÄRÄ JA VARAUKSET

Koko syksyn ajan olemme lisänneet tunteja kalenteriin. Aloitamme tämän 3 viikon erikoisjakson vähemmällä tuntimäärällä ja seuraamme tarkasti väkimäärää. Tulemme lisäämään tunteja heti tarpeen vaatiessa.

Toivomme kaikilta täksi lyhyeksi ajaksi ymmärrystä ja yhteispeliä. Rajaamme tuntien varauksen aluksi kahteen (2) tulevaan yhtäaikaiseen harjoituskertaan per henkilö. Näin mahdollisimman moni pääsee ohjattuun treeniin. Jos siis olet treenannut 5-6 kertaan ohjatusti, näinä muutamina viikkoina on ehkä hyvä lisätä ohjelmaasi omatoimisia treenejä.

MAHDOLLISET ALTISTUMISTILANTEET

Tällä hetkellä koronavirukseen voi altistua käytännössä missä vain emmekä kaikista meistä henkilökohtaisesti koskettavista tapauksissa saa koskaan tietoa.

Altistumistapauksissa tartuntatautiviranomainen on yhteydessä suoraan niihin henkilöihin, joiden kohdalla se katsotaan tarpeelliseksi. TÄRKEÄÄ: viranomainen määrää myös siitä, miten asiasta kussakin tilanteessa tiedotetaan ja vastaa mahdollisista karanteeneista. Kyseessä on myös yksityisyyden suoja – eli sairastuneen henkilön ja karanteeniin mahdollisesti määrättävän henkilön ei ilmoiteta. Salin henkilökunta ei voi antaa asiasta tietoa viranomaisen ohi.

Altistumistapauksissa kehotetaan seuraamaan omaa vointia ja oireita (kuten ajassamme muutenkin), mutta elämä voi muuten jatkua normaalisti ilman erikoisjärjestelyjä jos tartuntatautiviranomainen ei karanteenia määrää.

On hyvä huomioida, että kukin mahdollinen tapaus käsitellään aina tapauskohtaisesti. Tartuntatautiviranomaiselta saadun tiedon mukaan karanteeniin johtavassa altistumisessa tulee pääsääntöisesti olla alle 2 metrin alueella yli 15 minuuttia.

Salillamme ajanvarausjärjestelmän kautta pystymme luotettavasti osoittamaan viranomaiselle altistuneet tarvittaessa salin eri osissa. Järjestelmä on suojaksi meille kaikille. Olemme korostaneet ja tulemme korostamaan täsmällistä leimaamista, myös niissä tilanteissa, joissa asiakas vain käy piipahtamassa salilla yli 15 minuutin ajan. Tarpeetonta oleskelua salilla pyritään kuitenkin välttämään. Huomioikaa, että tarvittaessa parvella on yleensä valtavasti väljää tilaa oleskella.

TOIMITAAN NÄIN SEURAAVAT 3 VIIKKOA. PALAAMME AIKAISEMPAAN SYSTEEEMIIN HETI KUN SEN ON MAHDOLLISTA.

Tässä uusien rajoitusten kynnyksellä on jälleen kerran hyvä muistaa, että tapahtui elämässä mitä tahansa ulkopuolelta hallitsematonta me voimme aina vaikuttaa sisäiseen maailmamme: siihen mihin keskitymme, miten asioita tulkitsemme ja millaista painoarvoa niille annamme.

Vain oma mieli voi riistää meiltä kyvyn pysähtyä ja nähdä kaiken sen mikä elämässämme on hyvin. Meillä ei pääsääntöisesti ole mitään hätää, vaikka tilanteen hallitsemattomuus voi aiheuttaa epämiellyttäviä tunteita.

Voisimmekin luvata itsellemme, että keskitymme edelleen tekemään niitä asioita, jotka saa meidät voimaan paremmin niin fyysisesti kuin psyykkisesti.

Palaamme normaaliin heti kun se on mahdollista.

Pysytään vahvoina ja terveinä.

T. Tuomas ja Ida

***

PARHAAT TAVAT EHKÄISTÄ TARTUNTOJA (THL)

* Hyvää käsihygienia

* Oikea yskimistekniikka

* Turvavälit

* Kontaktien vähentäminen

* Lievästikin sairaana on hakeuduttava testiin, testitulosta odottaessa on pysyttävä kotona

* Kasvomaskien käyttö, mikäli turvavälejä ei pystytä säilyttämään