TÄRKEÄ TIEDOTE 1.12.2020

Hei kaikki CrossFit Porin asiakkaat!

Salille on tullut paljon muutoksia viimeisen vuorokauden aikana.

Pyydämme lukemaan ja sisäistämään tämän viestin sisällön tarkkaan, myös tartuntatautiviranomaisen toiveet mahdollisia altistumistilanteita ajatellen.

Jos et ole perehtynyt eilen (30.11.2020) lähetettyyn tiedotteeseen: lue sekin ennen kuin tulet salille, niin tiedät miten toimia. Tiedote on lähetetty sähköpostiin ja löytyy myös nettisivuilta että sovelluksesta.

UUSIA KÄYTÄNNÖN TOIMINTAMALLEJA SALILLA 1.12.2020 ALKAEN (TOISTAISEKSI)

SALIN JAKAMINEN OSIIN

Olemme järjestäneet salille mahdollisuuden treenata samanaikaisesti kolmessa eri salin osassa. Nämä salin osat ovat PÄÄSALI2. SALI ja OMATOIMISALI. Ajanvarauksesta löytyy mahdollisuus varata aikoja jokaiseen salin osaan. Vallitsevien suositusten mukaan jokaisessa salin yksittäisessä osassa saa samanaikaisesti olla enintään kymmenen henkilöä. Tähän luetaan mukaan myös mahdollinen valmentaja, eli ohjatuilla tunneilla asiakaspaikkamäärä on toistaiseksi tästä päivästä alkaen 9 henkilöä.

Ajanvaraus ja tuntikalenteri tulee varmasti elämään vielä lähipäivinä ja pyrimme löytämään tarjolle niitä vaihtoehtoja, jotka palvelevat mahdollisimman hyvin sitä, että kaikki halukkaat pääsevät treenaamaan. Pyydämme siis kärsivällisyyttä myös aikojen varaamisen suhteen.

Pyydämme ottamaan huomioon myös sen, että treeni tulee AINA suorittaa AINOASTAAN sille varatussa tilassa. Jos olet varannut ohjatun tunnin, ohjeistaa valmentaja sinut oikeaan paikkaan ja treeni suoritetaan alusta loppuun kyseisessä tilassa. Jos puolestaan olet varannut omatoimitreenin, on meidän kaikkien omalla vastuulla suorittaa harjoitus varatussa paikassa. Näitä varattuja paikkoja ovat joko OMATOIMISALI tai OMATOIMISALI (2. SALI).

VÄLINEIDEN JAKAMINEN ERI SALIN OSIIN

Jotta pystyisimme mahdollistamaan treenin suorittamisen VAIN varatussa salin osassa, olemme tänään jakaneet yleisimpiä perusvälineitä tasaisesti jokaiseen salin osaan. Värikoodeilla merkityt välineet ovat toistaiseksi PYSYVÄSTI kyseisessä salin osassa, eikä niitä tule siirtää paikasta toiseen. Merkkaamattomat välineet ovat täydennystä varten tarvittaessa. Valmentaja ohjeistaa ohjatuilla tunneilla välineiden käytöstä ja valmistelee tarvittaessa salin siihen kuntoon, ettei välineitä erikseen tarvitse hakea toisesta paikasta. Käytetyt välineet tulee myös luonnollisesti puhdistamisen jälkee toimittaa omalle paikalleen, joka on erikseen merkitty tarvittaessa.

Käytössä olevat värikoodit ovat seuraavat: PÄÄSALI (VIHREÄ/KELTAINEN), 2. SALI (SININEN), OMATOIMISALI (PUNAINEN).

TÄRKEÄÄ HUOMIOIDA: EMME TOISTAISEKSI JAA TREENIN AIKANA KÄYTETTÄVIÄ VÄLINEITÄ TAI LAITTEITA, VAAN TREENIT TOTEUTETAAN SITEN, ETTÄ KAIKILLA ON KÄYTÖSSÄÄN OMAT HENKILÖKOHTAISET VÄLINEET JA LAITTEET!

TURVAVÄLIT

Olemme merkinneet ohjatuille tuntialueille jokaiselle treenaajalle oman suorituspaikan, jotta pystymme turvaamaan turvavälit treenin aikana. Valmentaja ohjeistaa kaikkia mahdollisissa siirtymissä oikeisiin paikkoihin. Paikat löydät sekä PÄÄSALISTA, että 2. SALISTA punaisella teipillä merkittynä.

PUKUHUONEET

Olemme siirtäneet salin aulaan naulakoita päällysvaatteiden, kassien ja muiden tavaroiden treenin aikaista säilyttämistä varten. Voit siis mahdollisuuksien mukaan pyrkiä välttämään myös pukuhuoneiden käyttöä halutessasi vaihtamalla treenivaatteet päälle jo ennen salille saapumista ja jättämällä takin ja muut päällysvaatteet eteisen naulakkoon.

AJANVARAUKSET

Pyydämme ottamaan huomioon varattuun aikaan sitoutumisen ja huomioimaan mahdollisimman hyvin kaikki muut kanssatreenaajat. Olemme ruuhka-aikoina lisänneet vaihtovälejä erityisesti omatoimitreenaamiseen mahdollistaaksemme sen, että vaihdot sujuvat ilman päällekkäisyyksiä. Otathan AINA huomioon treenissäsi varatun ajan keston ja huolehdit, että olet saanut treenisi valmiiksi viimeistään varauksen päättymiseen mennessä. Jos sinulla on varattuna kaksi peräkkäistä aikaa, muistathan leimata itsesi kumpaankin varattuun aikaikkunaan. Tässä vaadimme kaikilta yhteistyötä, jotta mahdollisimman moni halukas pääsee salille treenaamaan.

Lisäksi on hyvä huomioida, että tällä hetkellä varatun ajan pystyy toistaiseksi peruuttamaan nyt vielä viimeistään yhden (1) tunnin ennen varatun ajan alkua. Voit leimata itsesi varattuun aikaan vielä enintään 15 minuuttia varatun ajan alkamisen jälkeen.

LÄMMITTELYT JA LOPPUVERRYTTELYT

Tällä hetkellä emme valitettavasti pysty tarjoamaan lämmittely- tai loppuverryttelymahdollisuuksia muualla, KUIN varatussa salin osassa.

MAHDOLLINEN ALTISTUSTAPAUS SALILLA

Selvisimme lähes koko vuoden ilman yhtään altistustapausta. Ensimmäinen altistustapaus salillamme tapahtui viime viikon alussa. KAIKKI MAHDOLLISESTI ALTISTUNEET SAATIIN TAVOITETTUA ripeästi ja tartuntatautiviranomainen kiitti kulunvalvontajärjestelmämme tehokkuutta.

ASIASSA ON TOIMITTU TÄYSIN TARTUNTATAUTIVIRANOMAISEN OHJEISTUKSEN ja YKSITYISYYDENSUOJALAIN MUKAAN.

Teidän mielenrauhan tähden koemme, että meidän on pakko vielä erikseen vastoin viranomaisen ohjeita lähteä tiedottamaan asiasta. On hyvä tässä samalla tiedostaa, että koronavilkkukaan ei tietosuojan vuoksi kerro sitä, missä ja milloin altistus on tapahtunut. Altistuminen on voinut tapahtua koska vain 10-14vrk sisällä tapahtuneesta.

***

Aihe herättää keskustelua ja on uusi meille kaikille. Siksi alla vielä tartuntatautiviranomaiselta vastauksia meitä kaikkia varmasti askarruttaviin kysymyksiin.

Mitä tapahtuu jos altistuu koronavirukselle?

Tartuntatautiviranomainen ottaa suoraan yhteyttä kaikkiin niihin henkilöihin, joihin katsoo olevan tarpeellista olla yhteydessä/joita asia koskee. Tämä tapahtuu VIIPYMÄTTÄ. Altistuminen ei jää arvailun varaan. Samalla saa ohjeet kuinka toimia tapauskohtaisesti ja voit kysyä kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset suoraan viranomaiselta.

Tartuntatautiviranomainen arvioi ammattitaidolla mitä toimenpiteitä tarvitaan ja määrää niistä, kuten esimerkiksi testeihin menemisen tarpeesta ja/tai karanteeneista. Altistus ei tarkoita automaattisesti karanteenia. Karanteeni määrätään vain tarvittaessa. Altistuksesta huolimatta elämä voi useimmiten jatkua normaalisti omaa vointia herkästi tarkkaillen. Oireettomana testiin ei pelkän altistuksen perusteella välttämättä pääse vaan tapauskohtaisesti ja altistuksen luonteesta riippuen tehdään aina päätökset (kontaktin läheisyys ja kesto vaikuttavat).  Tartuntatautiviranomaisen ohjeita tulee noudattaa.

Altistumisia tapahtuu arjessamme tietämättämme, kaikista emme saa koskaan tietoa, joten siksi tänä aikana on äärimmäisen tärkeää liikkua vain oireettomana ja täysin terveenä mikäli on kontaktissa muiden ihmisten kanssa hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä unohtamatta.

Mitä tartuntatautiviranomainen toivoo altistumistilanteissa?

1) Meiltä salina velvoitetaan pitämään tarkkaa kirjaa ihmisistä, jotka ovat salilla. Altistumistapauksessa viranomainen haluaa listan mahdollisesti altistuneista ihmisistä. Tämän velvollisuuden täyttämiseksi meillä on ollut käytössä keväästä asti ajanvaraus- ja siihen liitetty kulunvalvontajärjestelmä.

2) Altistumistapausten osalta tiedottamisesta päättää aina tartuntatautiviranomainen. Mikäli kaikki altistuneet saadaan kiinni viranomainen EI tiedota asiasta enempää, jotta heidän numeroitansa ei turhilla soitoilla ruuhkautettaisi. Soten viestintäpäällikkö Susanna Prokkola painottaa, että altistuneita tavoitellaan julkisuuden kautta vain jos paikalla olleiden nimiä ei tiedetä.

3) Tartuntatautiviranomainen korostaa, että positiivisen testituloksen antaneen henkilön yksityisyyttä kuuluu lainmukaisesti suojata eikä asiasta kuulu antaa ulkopuolisille tietoa. Sama pätee kaikkiin muihin mahdollisiin toimenpiteisiin: ne eivät kuulu millään muotoa asian ulkopuolisille eikä sellaisia tietoja ole laillista kenenkään muun kuin viranomaisen antaa tai jakaa. Huhujen levittäminen tai henkilöllisyyksien selvittäminen (mukaan lukien mahd.altistuneiden henkilöllisyys) siviilien toimesta ei ole asiallista, laillista eikä tarpeellista.

KIITOS VIELÄ KAIKILLE YHTEISTYÖSTÄ VARAUSTEN, VÄLINEIDEN PUHDISTAMISEN, TURVAVÄLIEN YM. SUHTEEN!

Tämän viikon aikana näemme miten uudet systeemit lähtevät toimimaan ja teemme aktiivisesti niihin parannuksia, jotta saadaan homma kaikin puolin rullaamaan mahdollisimman hyvin. Kiitos kärsivällisyydestänne.

Terveisin,

Tuomas, Ida ja CrossFit Pori STAFF