TOIMINTAOHJEET 6.3. ALKAEN

Hyvät asiakkaat,

Tilanne pandemian osalta on hyvin raskas jo valmiiksi, joten me kaikki kaipaamme selkeitä ja lakiin perustuvia määräyksiä vaikuttavuus ja haittojen minimointi huomioiden.

Eri viranomaisten ja lainoppineiden kiistellessä toimien tarpeellisuudesta sekä tulkinnoista ja lehtienkin kirjoittaessa välillä virheellistä tietoa asioista ei ole ihme jos tuntuu, että tippuu kärryiltä sen suhteen mitä saa tehdä ja mitä ei.

AVI:n velvollisuus on alueellisesti toteuttaa oikeana pitämäänsä lain tulkintaa vallitsevassa tilanteessa ja tehdä tarpeelliset päätökset. Luotamme heidän ammattitaitoon. Nyt saimme odottaa heidän ratkaisujaan ”löysässä hirressä” luvattoman pitkään. Saimme määräykset viimein eilen 4.3 ja teimme samantien tiedotuksen CFP COMMUNITY-ryhmässä. Uusien rajoitusten mukaisesti saamme edelleen pitää ovet auki eikä meidän tarvitse turvautua etäyhteen kanssanne.

Toivomme, että voitte kulloinkin kuitenkin aina luottaa siihen, että me CrossFit Porissa noudatamme sillä hetkellä voimassa olevia lakiin perustuvia määräyksiä ja muutamme toimintamalleja tarvittaessa viipymättä. Seuraamme tilannetta aktiivisesti.

Uudet rajoitukset mm. tilojen henkilömäärien suhteen tulevat Porissa voimaan 6.-8.3.2021, mutta paikallisesti aloitamme uusiin toimintatapoihin totuttelun heti.

Nämä uudet määräykset osoittivat, että meidän toimintatapamme on valittu harkiten turvallisuus edellä jo ennen näitä määräyksiä eli saamme jatkaa varsin tutulla kaavalla.

Muutamia tiukennoksia toimintaan tulee, joten LUE VIESTI HUOLELLA. On meistä kaikista kiinni, että treenit pysyvät turvallisina ja voimme pitää salin ovet auki.

Pähkinänkuoressa:

-Yhdessä tilassa saa olla yhtäaikaisesti lauantaista alkaen 10 henkilöä. Huomionarvoista on, että lukumäärään ei lasketa henkilökuntaa.

-Kaikissa yli kymmenen henkeä kerrallaan vetävissä tiloissa on pystyttävä säilyttämään kahden metrin etäisyys toiseen ihmiseen. (Lisäksi salilla tarjotaan reiluin turvavälein mitoitetut alueet ja omat välineet asiakkaille treeneihin.)

-Aikamääre mistä alkaen lasketaan henkilöt samassa tiloissa oleskeleviksi on yli 15 minuuttia.

-Avi määrittää lähikontaktiksi yli vartin oleilun fyysisessä kontaktissa tai kasvokkain alle 2 metrin alueella.

CROSSFIT PORIN POIKKEUSTILANTEEN TOIMINTAMALLI

Ohjeistus pähkinänkuoressa täällä videona:

https://youtu.be/CHwkMYB1lBw

1) Älä koskaan tule salille, jos sinulla on yhtään mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

2) Huolehdi aina hyvästä käsihygieniasta. Yski tai aivasta aina hihaan tai paperiin ja heitä tämän jälkeen käytetty paperi roskiin.

3) Pidä aina turvaväli (2m) muihin ihmisiin. Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee vakavasti suu-nenäsuojuksen laajaa käyttöä koko Satakunnassa THL:n laajimman suosituksen mukaisesti tilanteissa, joissa turvavälejä ei pystytä varmistamaan. Maskisuositus ei koske peseytymistä ja urheilua.

YLEISTÄ

– Saavu paikalle mahdollisimman täsmällisesti, kuitenkin aikaisintaan 10 minuuttia ennen varatun ajan alkua.

– Pese ja kuivaa kädet huolellisesti saippualla ja/tai käytä tarvittaessa käsidesiä saapuessasi.

– Pyri mahdollisuuksien mukaan välttämään yleistä oleskelua ja yleisten tilojen, kuten pukuhuoneiden käyttöä. Aulan naulakoissa saa säilyttää ulkovaatteita treenin aikana ja treenikassin ym. välineet voi ottaa mukaansa salin puolelle omalle paikalle.

– Siirry varaamaasi tilaan aina poikkeuksetta suoraan aulasta kulkematta muiden salin osien ja/tai mahdollisuuksien mukaan myös muiden yleisten tilojen kautta.

– Vältä kokonaan kaikkea liikettä muissa, kuin varatussa salin osassa treenin aikana.

OHJATUILLA TUNNEILLA:

– Valitse oma merkitty paikkasi salista.

– Hae valmentajan ohjeistuksen mukaan kaikki tunnilla tarvittavat välineet omalle paikallesi.

– Jos joudut liikkumaan omalta paikaltasi tunnin aikana, muista huomioida riittävä turvaväli (2m) muihin ihmisiin.

– Tunnin jälkeen desinfioi kaikki käyttämäsi välineet ja/tai suorituspaikat huolellisesti.

– Poistu tunnin jälkeen mahdollisimman nopeasti ja pese tai desinfioi kätesi myös lähtiessäsi.

OMATOIMISALILLA:

– Saavu varaamaasi salin osaan vasta oman vuorosi alettua.

– Pyri mahdollisuuksien mukaan valitsemaan oma treenipaikkasi siten, että pystyt minimoimaan liikkumisen salin osassa.

– Treenin jälkeen desinfioi kaikki käyttämäsi välineet ja/tai suorituspaikat huolellisesti.

– Poistu varatun ajan jälkeen mahdollisimman nopeasti ja pese tai desinfioi kätesi myös lähtiessäsi.

KIDS

Valtioneuvoston periaatepäätöksen lähtökohtana on, että alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa ei rajoitettaisi. Esiin tulleet rajoitukset eivät siis koske tätä ryhmää suoranaisesti, mutta harrastustoiminnassa luonnollisesti noudatetaan turvallisen harrastamisen kriteereitä. Paikallisesti halusimme tehdä tiukennoksia haku ja noutoprotokollaan, jotta ylimääräiset käynnit salin sisäosiin saadaan estettyä. Erillinen info asiasta lähetetty vanhemmille.

LOPUKSI

AVUNPYYNTÖ. Yhdessä asiassa tarvitsemme vielä teidän apua. Nyt on sellainen tilanne, että olemme hieman vähentäneet treenikalenterissa olevia tunteja. Me pidämme tunteja sen verran kuin tarve vaatii. Tällä hetkellä lähes kaikki tunnit ovat täyteen varattu ja meillä on mahdollista lisätä tunteja ja palveluita huolimatta siitä mikä tilanne on. Kuitenkin, esimerkiksi torstaina useat täyteen varatut tunnit vedettiin 5-8 asiakkaalla. Peruutuksia tulee liikaa. Pyritään ottakaa nyt tilanteessa vallitseva tilanne huomioon ja ollaan oikeesti rehellisiä onko peruutus oikeasti pakko tehdä tai raahaatko kuitenkin itsesi salille haasteista huolimatta. Tottakai on joskus syytäkin peruuttaa äkillisen tapahtuman johdosta, mutta kuitenkin… ymmärrätte varmaan tämän haasteen.

KIITOS.  Olette toimineet jo vuoden verran erinomaisesti ja ohjeet salilla huomioon ottaen. Kiitos siitä, että toimintamme pysyy turvallisena kuuluu jokaiselle. Meillä ei ole moitetta siitä teille antaa. Jatketaan samaa rataa ja huomioidaan uudet ohjeet parhaamme mukaan.

Ei muutakuin eteenpäin ja kohti hyvää kevättä ainakin meidän osalta.

Terveisin

Tuomas, Olli, Ida ja CFP STAFF