Mitä on CrossFit

CrossFit on monipuolinen ja tehokas voima- ja kunto-ohjelma, joka vahvistaa sinua kokonaisvaltaisesti. 

Harjoitukset ovat toiminnallisia, vaihtelevia, intensiivisiä ja sovitettavissa täysin omalle tasollesi. CrossFit sopii siis jokaiselle treenihistoriasta tai iästä riippumatta.

Toiminnallisuus

Sen sijaan, että harjoitetaan yksittäisiä lihaksia, CrossFit harjoittaa liikkeitä ja liikkumista. Harjoittelussa korostetaan ihmisen luonnollisia liikeratoja. Esineen nostaminen maasta (maastaveto) tai tuolille istuminen (kyykky) ovat arkisia esimerkkejä toiminnallisesta harjoittelusta ja niitä tulee vahvistaa läpi elämän. Isovanhempiemme tarpeet eivät poikkea huippu-urheilijan tarpeista: molemmat tarvitsevat toimivaa monipuolista harjoittelua.

Tavoitteena on kehittää fyysisen kunnon eri osa-alueita, olipa kysymys perusteiden opettelusta tai jo valmiiksi hyvän kunnon huipputasolle nostamisesta. Tähtäin on siinä, että harjoittelu tekee sinusta terveen, vahvan ja hyväkuntoisen. Tehokkaat toimivat harjoitukset takaavat varman ja nopean kehityksen. Harjoitukset vaihtelevat päivittäin, joten et varmasti pääse kyllästymään.

Jos tavoitteenasi ei ole menestyä yksittäisessä urheilulajissa, vaan haluat pitää itsesi valmiina kaikkiin elämän ja arjen asettamiin haasteisiin, harjoittelussa tulee huomioida kaikki fyysisen suorituskyvyn kymmenen osa-aluetta:

Tämä tuo mielenvirkeyttä ja ottaa hyvin huomioon henkilökohtaisen kuntotason ja sen kohottamisen. Sopii siis myös nollatasosta lähtevälle äitiyslomalaiselle.

Anniina, 38
Esikoulunopettaja