Mitä on CrossFit

CrossFit on monipuolinen ja tehokas voima- ja kunto-ohjelma, joka vahvistaa sinua kokonaisvaltaisesti. 

Harjoitukset ovat toiminnallisia, vaihtelevia, intensiivisiä ja sovitettavissa täysin omalle tasollesi. CrossFit sopii siis jokaiselle treenihistoriasta tai iästä riippumatta.

Toiminnallisuus

Sen sijaan, että harjoitetaan yksittäisiä lihaksia, CrossFit harjoittaa liikkeitä ja liikkumista. Harjoittelussa korostetaan ihmisen luonnollisia liikeratoja. Esineen nostaminen maasta (maastaveto) tai tuolille istuminen (kyykky) ovat arkisia esimerkkejä toiminnallisesta harjoittelusta ja niitä tulee vahvistaa läpi elämän. Isovanhempiemme tarpeet eivät poikkea huippu-urheilijan tarpeista: molemmat tarvitsevat toimivaa monipuolista harjoittelua.

Tavoitteena on kehittää fyysisen kunnon eri osa-alueita, olipa kysymys perusteiden opettelusta tai jo valmiiksi hyvän kunnon huipputasolle nostamisesta. Tähtäin on siinä, että harjoittelu tekee sinusta terveen, vahvan ja hyväkuntoisen. Tehokkaat toimivat harjoitukset takaavat varman ja nopean kehityksen. Harjoitukset vaihtelevat päivittäin, joten et varmasti pääse kyllästymään.

Jos tavoitteenasi ei ole menestyä yksittäisessä urheilulajissa, vaan haluat pitää itsesi valmiina kaikkiin elämän ja arjen asettamiin haasteisiin, harjoittelussa tulee huomioida kaikki fyysisen suorituskyvyn kymmenen osa-aluetta:

CrossFit Porissa parasta on osaavat valmentajat ja hyvä tunnelma. Kuka vain voi aloittaa harrastuksen, koska salilla ei tule yhtään sellainen fiilis, että joutuu vertaamaan itseään muihin. Jokainen treenaa oman tasonsa mukaan ja motivaatio pysyy korkealla, koska ilmapiiri on niin hyvä. Tiistain aamutreenit on parhaita. Kiireisen ihmisen pelastus ja ihan loistava tapa startata päivä.

Johanna, 36
Osastoassistentti